סלט פסטה פנה, ברוקולי ופטריות ברוטב פסטו
מצרכים:
1 ק"ג ברוקולי טרי
500 גר' פסטת פנה
400 גר' פטריות טריות ( שמפניון, יער, פורטובלו)
4 כפות שמן זית
200 גר' עגבנות שרי או תמר
10 בצלים ירוקים
מלח, פלפל
לפסטו:
1 כוס בזיליקום טרי
3 שיני שום
100 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
2 כפות צנוברים
1/2 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים בסיר גדול מים ( 2/3 מהסיר) מוסיפים 2 כפיות מלח וכף שמן זית.
מרתיחים המים ומסיפים את פרחי הברוקולי והגבעול ( מקולף וחתוך לעצבעות)
לאחר 6 דקות מסננים הברוקולי ומעבירים למי קרח ( הפסקת בישול), חשוב לא לבשל
הברוקולי יתר על המידה ולהוציאו מהבישול כאשר הוא עדיין קשה מעט.
מוסיפים הפסטה למיים מבשלים למידת אל דנטה, מסננים, שוטפים מעט ומצננים.
מטגנים הפטריות במחבט משומנת לאחר שפרסנו הפטריות הגדולות לפרוסות עבות.
פורסים עגבניות השרי לחצאים, את הבצל הירוק קוצצים.
להכנת הפסטו שמים כל המרכיבים במעבד מזון וקוצצים באופן גס.
מערבבים הפסטה, העגבניות, בצל ירוק ביחד עם הפסטו מתבלים במלח ופלפל ומגישים
מצרכים:
1 ק"ג ברוקולי טרי
500 גר' פסטת פנה
400 גר' פטריות טריות ( שמפניון, יער, פורטובלו)
4 כפות שמן זית
200 גר' עגבנות שרי או תמר
10 בצלים ירוקים
מלח, פלפל
לפסטו:
1 כוס בזיליקום טרי
3 שיני שום
100 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
2 כפות צנוברים
1/2 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים בסיר גדול מים ( 2/3 מהסיר) מוסיפים 2 כפיות מלח וכף שמן זית.
מרתיחים המים ומסיפים את פרחי הברוקולי והגבעול ( מקולף וחתוך לעצבעות)
לאחר 6 דקות מסננים הברוקולי ומעבירים למי קרח ( הפסקת בישול), חשוב לא לבשל
הברוקולי יתר על המידה ולהוציאו מהבישול כאשר הוא עדיין קשה מעט.
מוסיפים הפסטה למיים מבשלים למידת אל דנטה, מסננים, שוטפים מעט ומצננים.
מטגנים הפטריות במחבט משומנת לאחר שפרסנו הפטריות הגדולות לפרוסות עבות.
פורסים עגבניות השרי לחצאים, את הבצל הירוק קוצצים.
להכנת הפסטו שמים כל המרכיבים במעבד מזון וקוצצים באופן גס.
מערבבים הפסטה, העגבניות, בצל ירוק ביחד עם הפסטו מתבלים במלח ופלפל ומגישים